Kultuurkapital nõuab raha tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kulka.
Kulka. Foto: Laulupidu

Kultuurkapitali Ida-Virumaa ekspertgrupp nõuab seitsmelt toetusstipendiumi saajalt raha tagasi, kuna seda pole kasutatud sihtotstarbeliselt.

«Mõnda aruannet vaadates oli teinekord kahju, et raha sai üldse eraldatud,» tõdes idavirulaste ekspertgrupi esimees Anne Endjärv, kelle sõnul on olnud juhtumeid, kus toetust saanud üritus on aset leidnud planeeritust teises kohas, teisel ajal ning kokkuvõttes on 100 inimesele mõeldud ettevõtmises osalenud vaid 30, kirjutas Põhjarannik.

«Sellisteks asjadeks tuleb küsida luba ning viisakad inimesed nii ka käituvad.»

Sihtotstarbelise toetuse vajalikkust ilmestab Endjärv ka näitega, kus 100 000 krooni suuruse eelarvega projekti toetuseks on küsitud 5000 krooni ning kulutatud see koolitusele, kuigi ekspertgrupi jaotuspõhimõte koolituste ja õppemaksude tasumist ette ei näe.

Korduvatele meeldetuletustele vaatamata on neidki, kes hilinevad aruandlusega aastaid, ehkki Endjärve kinnitusel pole Kultuurkapitali aruandluses mitte midagi üliinimlikku.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles