Vana raamatu tõi tagasi Mark Sinisoo

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mark Sinisoo
Mark Sinisoo Foto: Postimees.ee

Salapärane vanahärra, kes eelmisel nädalal Tallinna Keskraamatukogusse 68 aastat laenutuses olnud raamatu tagastas, võttis eile raamatukoguga uuesti ühendust.

«See oli Mark Sinisoo, endine Eesti Vabariigi suursaadik Jaapanis. Ta helistas meie direktorile ja oli väga rõõmus, lubas Postimehe kirjutise välja lõigata,» sõnas keskraamatukogu teenindusdirektor Triinu Seppam.

Sinisoo rääkis Postimehele, et leidis inglise kõneharjutuste käsiraamatu oma jaanuaris surnud abikaasa raamatukogu korrastades. «Minu abikaasa Ingrid Kuljus oli eluaegne inglise keele õpetaja ja tal oli palju erialaseid raamatuid. Nii kui selle lahti lõin, hakkasid number ja eksliibris silma,» märkis Sinisoo.

Tema arvates oli raamatu 1939. aastal laenutanud tema abikaasa või tolle vanemad. Millegipärast jäi raamat tagastamata.

Sinisoo kodus on palju raamatuid, neist 95 protsenti ingliskeelseid, mille hulgas on päris haruldasi. «Olen need raamatud, mis minu või laste juures rakendust ei leia, andnud hoiuraamatukogule,» sõnas Sinisoo.

Ta on leidnud asjade sorteerimisel palju huvitavaid asju, näiteks kolm postkaarti unikaalsete fotodega Pärnu üleujutusest novembris 1923. Seppam lubas kutsuda Sinisoo vana raamatu kogu avamisele, et kuulda tema muhedaid jutte raamatutest ja nende ajaloost. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles