Õpilaste aktiivsus varivalimistel kasvas järsult

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varivalimiste valimissedel.
Varivalimiste valimissedel. Foto: Priit Simson

Eilne teine varivalimispäev tõi märgatava kasvu noorte valimisaktiivsuses nii Tallinnas kui ka Tartus - Tallinnas hääletas 154 noort (esimesel päeval vaid 46) ja Tartus koguni 631 õpilast.

Kokku on kahe päeva jooksul hääletamas käinud veidi üle tuhande noore.

Eesti Noorteühenduste Liidu esimees Ott Heidmets arvas, et noorte osaluse paranemise tingis teadlikkuse kasv, sest enamik osalenud noori teadis täpselt, mis projektiga tegu. «Pragmaatilisem pool võis olla ilm, millest sügistuulises Tallinnas samuti mööda ei saa vaadata ja mis eile õnneks päris hea oli,» rääkis Heidmets.

«Õpilaste aktiivsus ja huvi oli päris suur ning vahepeal tekkis valimiskabiini juurde lausa reaalne järjekord. Silma järgi olid aktiivseimad just umbes 9ndate klasside õpilased. Tundus, et enamikul oli oma eelistus ja keegi ei paistnud olevat segaduses ega mitte teadvat, keda valida,» kommenteeris Tartu Noortevolikogu asepresident Marleen Pedjasaar.

Täna saab viimast päeva varivalida Eesti Rahvusraamatukogus, bussid sõidavad viimast päeva ringi homme.

Heidmets kutsus noori aktiivselt üles varivalima: «See on noorte võimalus näidata, et neil ei ole ükskõik ja et nad hoolivad, mis ühiskonnas toimub.»

Tulemused tehakse avalikuks reedel.

Varivalimised on Soome noorteühenduste liidu samasisulisest projektist innustust saanud ettevõtmine, mida Soomes viiakse üleriigiliselt läbi juba alates 1995. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles