Orsent teatas keeleinspektsiooni nõuete täitmisest

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Telejaam Orsent pidi loobuma otsesaadete kordusest ja mõne satelliidi vahendusel edastatava filmi näitamisest.
Telejaam Orsent pidi loobuma otsesaadete kordusest ja mõne satelliidi vahendusel edastatava filmi näitamisest. Foto: Ove Maidla

Kaabeltelevisioonifirma Orsent teatas, et täitis tähtajaks keeleinspektsiooni nõuded.

Firma juht Viktor Totov kinnitas BNS-ile, et seetõttu pidid nad loobuma otsesaadete kordusest ja mõne satelliidi vahendusel edastatava filmi näitamisest.

Ta lisas, et kuigi firma sihtgrupp on põhiliselt venekeelne elanikkond, on reklaamiagentuuridega kokku lepitud ka ainult eestikeelse reklaami edastamises.

Titov kritiseeris üht 1997. aastal vastu võetud akti, mis tema sõnul rikub ettevõtlusse sekkumist keelavaid Euroopa Liidu reegleid.

«Me oleme erafirma ja võime saateid edastada ükskõik, mis keeles, nii nagu võib ka erakool endale valida õppekeele,» ütles ta.

Titov avaldas arvamust, et see akt võeti vastu eesmärgiga tõrjuda turult kaks kommertskanalit, millest üks oli Orsent ja teine Tipp TV.

Keeleinspektsioon tegi septembri lõpus Orsendile ettekirjutuse lõpetada ilma eestikeelse tõlketa saadete edastamine.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles