Lasteaiad võtavad mõõtu söömisharjumustes

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Nõmmekannikese lasteaia lapsed olid seekord rahul isegi kalatoiduga. Makaronid meeldivad neile siiski enam.
Tallinna Nõmmekannikese lasteaia lapsed olid seekord rahul isegi kalatoiduga. Makaronid meeldivad neile siiski enam. Foto: Liis Treimann

Pealinna haridusamet otsib taas lasteaeda, kus on parimad toidud ja parim söömiskultuur, kirjutab Kristi Leppik ajalehes Postimees.

Kõigisse konkursil osalenud lasteaedadesse hindajad isiklikult kohale ei läinud, osalenute hulgast valiti juba eelnevalt välja kümme paremat. Enne pidid lasteaiad saatma oma lasteaia menüü, et saaks hinnata selle vastavust tervisekaitse nõuetele. Vaadati muu hulgas, kas lapsed saavad vett juua, kui nad seda soovivad, ja kas vähemalt kord nädalas pakutakse ka kalatoite.

See, et Tallinna Nõmmekannikese lasteaias reedel kala pakuti, ei olnud üllatus ei lastele ega hindajatele. Nimelt ripub kahe nädala menüü üleval nii lasteaia koridori seinal kui ka internetis. Küll aga tuli lasteaiaperele üllatusena hindajate külaskäik, sest sellest teatavad nad ette alles eelmise päeva õhtul.

«Mina vaatan, kas laps saab toidu ise kätte ja kas sõimelapsed oskavad õigesti lusikat hoida,» valgustas hindamise tagamaid haridusameti alushariduse osakonna vanemspetsialist Piret Lind. «Mulle väga meeldib, et neil on toidutaldriku kõrval eraldi taldrik leiva jaoks,» lisas ta juurde.

Teine hindaja, haridusameti koolivälise töö osakonna peaspetsialist Merike Kivimäe jälgis laste söömist ja õpetajate abistamist lapsevanema pilgu läbi. Hea tööna tõi ta välja selle, et sõimerühma õpetaja märkas, kui kalavorm ei tahtnud hästi lusika raskuse all murduda, ja läks appi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles