Juur ja Kivirähk kinkisid Edgar Savisaarele liitri riigiviina

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tallinna uue kainestusmaja avamine täna keskpäeval kujunes tõeliselt lõbusaks seltskonnasündmuseks, mille tipphetk saabus siis, kui kirjanik Andrus Kivirähk võttis kotist liitrise pudeli uue kujundusega Viru Valget ning ulatas selle kingitusena Savisaarele.


See pidulik sündmus toimus vastvalminud kaineri esimesel korrusel kambris numbriga 13, mille kõrval seinal ilutseb metallplaat kirjaga, et selle kambri ehitamist on toetanud Mart Juur ning Andrus Kivirähk.

Siseminister Marko Pomerants ütles küll naljaga pooleks, et ilmselt läks selle metallplaadi tegemine rohkem maksma kui tuntud kirja- ja naljameeste annetus.

Juur ja Kivirähk tunnistasid, et nemad pidasid Tallinna kainestusmaja ehitamist nii oluliseks asjaks, et otsustasid selleks kumbki oma rahakotti saja krooni võrra kergendada ning niimoodi ehitamist toetada.

Kui arvestada, et kaineri rajamine koos sisustusega läks linnale maksma 25 732 724 krooni, siis ei olnud Juure ja Kivirähki panus mitte just väga suur, aga siiski ainus eraannetus.

Savisaar ütles kainestusmaja ainukest nimelist kambrit külastades, et kuna hoone ehitamise rahastamise juures ei olnud annetusi ette nähtud, siis pidi linnavalitsuse finantsteenistus kõvasti pead murdma, et kahesajale kroonile õige koht leida.

«Meie nimelisse kambrisse võib loomulikult ka teisi inimesi paigutada,» ütles Juur. «Aga me ise jõuame kunagi ka kindlasti siia.»

Kivirähk ei pidanud nimelist kambrit kainestusmajas mingiks eriliseks sündmuseks, sest vanasti olid ju ka teatrites nimelised loožid.

Mõlemad mehed oli rahul sellega, et kaineri jaoks on valitud väga õige koht, kus lähedal kena männimets ning kohe kõrval pood, kus saab jälle napsu osta, kui oled kambris end välja maganud. Imestama pani aga mõlemat see, et öö eest puhastes ja nägusates ruumides ei tule klientidel sentigi maksta. Tõeline teenindus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles