Savisaare automaatvastajalt kuuleb kriitikat Ansipi valitsuse aadressil

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Keskerakonna õhupallid.
Keskerakonna õhupallid. Foto: Peeter Langovits.

Tallinna linnavalitsus avas täna linnapea Edgar Savisaare infotelefoni, millelt võib kuulata nii kriitikat vabariigi valitsuse ja Reformierakonna aadressil kui Tallinna linnapea enesekiitust.


«Kui tahate kuulda pensionäride olukorrast, siis valige üks, kui vara müügist, siis valige kaks...» vastab automaatne naisehääl telefonil 616 4090. Infotelefon avati seetõttu, et linnapea sõnul soovivad linlased üha sagedamini infot otseallikast ehk linna juhilt, teatas linna pressiteenistus.

«Infotelefoni teemade valikul olen tuginenud senikogetule ja linnarahvaga kohtumisel kõige enim küsitud valdkondadele,» ütles Savisaar Raepressi vahendusel.

Infotelefonile helistaja saab valida eesti- ja venekeelse jutu kuulamise vahel. Pärast keelevalikut on helistajal kuus valikut: kuulata linnapea juttu pensionäride olukorrast, vara müügist, Tallinna projektidest või Tallinna abipaketist. Eraldi nupule tuleb vajutada siis, kui soovitakse esitada mõni ettepanek või kui ei teata, keda valida.

Aga olenemata sellest, missugune number esimese viie seast valida, kuuleb helistaja varem või hiljem kriitikat vabariigi valitsuse, peaminister Andrus Ansipi ja Reformierakonna aadressil.

Personaalselt ründab Savisaar ka näiteks linnavolikogu reformierakondlasest liiget Kairi Kärnerit, süüdistades teda kavatsuses pensionäridelt viimanegi toetus ära võtta.

«Reformierakond on ohtu seadnud ka Tallinnas pensionäridele makstava toetuse. Suvisel linnavolikogu istungil, kui arutati eelarvet, halvustas reformierakondlasest saadik Kairi Kärner meie otsust maksta eakatele tuhandekroonist pensionilisa ning kutsus üles sellest loobuma. Pidage meeles, et riigis võimul olev Reformierakond on juba kaotanud 300-kroonise hambaravihüvitise, 400-kroonise ranitsatoetuse jne,» ei taha Savisaare kriitikatuli telefonis vaibuda.

Kärner mäletab kõnealust sõnavõttu hästi. «Inimeste laimamine tundub täiesti tema stiil olevat. Ma ei ole kordagi öelnud, et ma ei toeta pensionäridele lisatoetuse maksmist. Minu toonane sõnavõtt puudutas seda, et me peaksime kohtlema kõiki sihtgruppe võrdselt. Mitte nii, et näiteks pensionäridele ja linnaametnikele makstakse juurde ning suurendatakse meediakulusid, aga lasteaedadelt ja koolidelt võetakse raha ära,» meenutas ta.

Ka sellele, miks linnapea just tema oma rünnakuobjektiks on valinud, leidis ta lihtsa seletuse. «Savisaar ründab mind, sest ma ei kandideeri eelolevatel valimistel. Ilmselt ta arvestab sellega, et võib-olla tuleb hakata Reformierakonna või IRLiga koalitsiooni moodustama ning ei taha võimalikke tulevasi koalitsioonipartnereid mustata. Selles suhtes olin mina tema jaoks hea ja kindel valik,» nentis Kärner.

Linnapea infotelefonile helistamine maksab tavakõne hinna. Pensionärid võivad selle raha siiski kokku hoida, sest telefonist etteloetav tekst kattub peaaegu sõna-sõnalt linnapea allkirja kandva kirjaga, mis hiljuti paljude vanemas eas tallinlaste postkasti potsatas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles