Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit

Kolleeg ja sõber: Karin Jaani oli väga soe inimene

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Karin Jaani
Karin Jaani Foto: Igor Taro / SL Õhtuleht.

Välisministeeriumi poliitikadirektor Clyde Kull ütles, et eile õhtul pärast rasket haigust surnud suursaadik Karin Jaani (57) oli väga osavõtlik ja huumorimeelega, samas põhimõttekindel ja külma närviga inimene.

Clyde Kull ütles, et Karin Jaani oli talle väga hea kolleeg ja sõber. «Ta oli soe inimene, nii et teda nähes tekkis alati kohe tahtmine teda emmata,» sõnas Kull.

Tema sõnul iseloomustas Jaanit eelkõige osavõtlikkus ja huumorimeel, mis andis talle alati võimaluse leida teed inimestega edukaks lävimises ka oma töös, kus enamasti ei saa «buldooseriga» asju ajada. «Ta suhtles hästi elegantselt, tal oli hea sõrmeotsatunnetus inimeste ja olukordade hindamiseks.»

«Samuti oli Karin põhimõttekindel ja sirgjooneline - need olid jälle hästi kasulikud omadused nii Euroopa Nõukogus kui Moskvas töötades, sest ka tema nõukogus töötamise ajal olid rasked ajad nii rahvusvähemuste küsimuste lahendamisel kui nende õiguste kaitsmisel,» ütles Kull. Vastasseisude tekkimise suutis Jaani ära hoida oma veenmisoskuse ja oskusega asju lahti seletada.

«Moskva on ju alati väga raske töökoht eestlaste jaoks. Seal peab olema külma närvi ja rahulikku suhtumist, mis olid kindlasti Karini head küljed,» lisas Kull.

Kull ütles, et kuna suhtles Karin Jaaniga tihedalt ka väljaspool tööd, siis teadis ta suve algusest saadik, et naisel avastati raske haigus. «Alati loodad, et inimene jõuab võidelda - Karin oli võitleja tüüp, viimase hetkeni optimistlik. Ta ütles, et tema haiguse pärast muretseb rohkem ta pere kui tema ise.»

«Kui Karin möödunud nädalal haiglasse sattus, siis oli veel juttu sel nädalal saabuvatest sõprade sünnipäevadest ja ta ütles, et selleks ajaks on ta kodus...» lisas Kull hääle murdudes.

Tagasi üles