Paraplaanil valimisreklaami tegemine tõi väärteoprotokolli

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jõhvi volikokku kandideeriv Voldemar Lehter leiab, et valimisseadus ei keela praegu taevalaotustes valimisreklaami teha.
Jõhvi volikokku kandideeriv Voldemar Lehter leiab, et valimisseadus ei keela praegu taevalaotustes valimisreklaami teha. Foto: Peeter Lilleväli / Põhjarannik

Ida prefektuur koostas seoses Jõhvis paraplaanil valimisreklaami levitamisega väärteoprotokolli, ehkki reklaamitud kandidaat Voldemar Lehter juhtunus seaduserikkumist ei näinud.

20. septembril teatati Ida prefektuuri juhtimiskeskusele, et Jõhvi kohal lendab paraplaan, mille kluge on kinnitatud loosung kirjaga: «Vali 188 Golosui».

Kandidaadi number kuulub Jõhvi volikokku kandideerivale Voldemar Lehterile, kes ütles ajalehele Põhjarannik, et tema arvates ei ole selles mingisugust seaduserikkumist, sest valimisseadus ei keela taevalaotustes välireklaami teha.

Kohaliku omavalitsuse volikogu valimise seadus sätestab, et alates kandidaatide registreerimise viimasest päevast on valimiste välireklaam keelatud hoonetel, rajatistel, ühistranspordivahenditel või taksodel. Samuti sätestab seadus loetelus, et keelatud on «muu poliitiline välireklaam».

Sama seaduse alusel alustas Ida prefektuur juhtumiga seoses väärteomenetluse. Täna ütles prefektuuri pressiesindaja Liivi Maalman, et juhtumiga seoses on koostatud väärteoprotokoll, mis saadetakse Viru maakohtusse.

Vastavalt seadusele võib Lehterit ees oodata nüüd kuni 300 trahviühiku, ehk 18 000 krooni suurune rahatrahv.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles