Eesti esimene suursaadik Tais andis üle volikirja

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Unga.
Andres Unga. Foto: Liis Treimann

Eesti esimene suursaadik Tais Andres Unga andis täna oma volikirja üle Tai kroonprints Maha Vajiralongkornile.

Volikirjade üleandmise tseremooniale järgnenud vestluses rääkisid suursaadik ja kroonprints Eesti ja Tai kahepoolsetest suhetest, teatas välisministeerium. Mõlemad rõhutasid, et riikidevahelised suhted on pika ajalooga ja head, aga vastastikuseid kontakte majanduse, turismi, kultuuri ja hariduse valdkonnas tuleb kindlasti edasi arendada.

Suursaadik andis Tai kroonprintsile edasi presidendi Toomas Hendrik Ilvese tervitused ning kroonprints Maha Vajiralongkorn edastas Tai kuninga nimel oma parimad soovid Eesti presidendile ja Eesti rahvale.

Volikirjade üleandmisele eelnenud kohtumisel Tai välisminister Kasit Piromyaga arutleti samuti kahepoolsete suhete arengu üle, käsitlemist leidsid ka viisavabaduse küsimused. Unga avaldas heameelt, et selles osas on Eesti ja Tai jõudmas kokkuleppele. «Tai on eestlaste jaoks üks populaarsemaid sihtkohti Aasias ja loodetavasti saavad Eesti kodanikud sinna peagi viisavabalt reisida,» ütles ta.

Samuti märkis suursaadik, et seoses eestlaste huvi suurenemisega Taisse reisimise vastu peab Eesti oluliseks oma aukonsulite võrgustiku laiendamist ning peagi on Phuketis oma tööd alustamas teine Eesti aukonsul Tais.

Kohtumisel räägiti veel ka majandussuhete arendamisest ja ärikontaktide tihendamisest. Unga sõnul aitaks majandussuhteid süvendada topeltmaksustamise vältimise lepingu sõlmimine.

Unga sõnul oleks üheks heaks kontaktide tihendamise võimaluseks Eesti ja Tai välisministeeriumi vahel regulaarsete poliitiliste konsultatsioonide sisseseadmine.

Unga sündis 29. aprillil 1966. aastal. Pärast Tallinna tehnikaülikooli lõpetamist 1991. aastal asus ta tööle välisministeeriumi protokolliosakonda ning töötas seal juhataja asetäitja, juhataja ja peadirektorina 1996. aastani. Aastatel 1996-2000 oli Unga Eesti suursaadik Rootsis ning seejärel töötas ta välisministeeriumi personaliosakonna peadirektorina.

Aastatel 2003-2007 oli ta Eesti suursaadik Kreekas, aastatel 2004-2007 mitteresideeriv suursaadik Küprosel ning 2003-2008 mitteresideeriv suursaadik Armeenias. Alates 2007. aastast on Unga Eesti suursaadik Hiinas ning alates 2008. aastast mitteresideeriv suursaadik Vietnamis.

Suursaadik resideerib Pekingis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles