Paide surmaavariile eelnes pikalt purjuspäi ringisõitmine

Risto Berendson
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teelt välja sõitnud ja rusudeks muutunud auto leiti alles mitu tundi pärast õnnetust.
Teelt välja sõitnud ja rusudeks muutunud auto leiti alles mitu tundi pärast õnnetust. Foto: Tiit Reinberg / Järva Teataja

Paide surmaavariile eelnes autoga pikalt purjuspäi ümbruskonnas ringitiirutamine, selgub õnnetuses ellu jäänud asjaosaliste ütlustest.


«Inimesed, kes seal autos olid, ei mäleta sellest ööst paljusid asju ja seetõttu on õnnetuse asjaolud detailides siiani veel segased,» ütles Lääne ringkonnaprokuratuuri prokuröri abi Anu Kaldasaun Postimehele.



Prokuröri sõnul oli kogu avariisse sattunud seltskond purjus, olgugi et otsest põhjust keset nädalat toimunud napsitamisele ei olnudki. «Ei olnud seal kellegi sünnipäeva või mingit muud tähtpäeva. Lihtsalt niisama võeti,» rääkis Kaldasaun.



Eluga pääsenud asjaosaliste selgitustest nähtub, et õnnetuse ööl käidi hiljem avarii teinud Honda Civicuga mitmes kohas sõitmas. Avarii asjaolude täpsemaks väljatoomiseks on Kaldasauna sõnul aga veel liiga vara, sest tunnistajate ütlusi on nende joobeaste tõttu keeruline kokku sobitada.



«Niipalju võib öelda, et ilmselt jõudsid nad seal põõsas pärast väljasõitu abi oodata juba mitu tundi enne õnnetuse avastamist,» ütles abiprokurör.



Paide surmaavarii avastati 22. septembril kella poole kümne ajal hommikul. Honda Civic oli sõitnud Reopalu ringteelt otse kraavi. Õnnetuses hukkusid 24-aastane Ingrid ja varem purjuspäi sõidu eest kriminaalkorras karistada saanud 34-aastane Ain.



Vigastada said 48-aastane Osvald, 25-aastane Maa­rius ja 35-aastane Marko. Kõigil autos viibinuil oli turvavöö kinnitamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles