Naised väntavad Lähis-Ida rahu nimel

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Retkelised Elina Rääsk (paremal) ja Liis Elmik eile Tallinna lennujaamas, kust võeti suund Liibanoni pealinna Beirutisse.
Retkelised Elina Rääsk (paremal) ja Liis Elmik eile Tallinna lennujaamas, kust võeti suund Liibanoni pealinna Beirutisse. Foto: Mihkel Maripuu

Eesti naised tallavad Lähis-Idas pedaale koos 300 sookaaslasega üle maailma, et taotleda rahu ja väljendada solidaarsust kohalike naiste ja laste õiguste suhtes, kirjutab Madis Filippov ajalehes Postimees.

«Läbi ajaloo on naistel olnud konfliktide lahendamisel teisejärguline roll,» märkis üks kahest retkelisest, muidu vastutustundliku ettevõtluse ja äri¬eetika edendamisega tegelev Elina Rääsk. «Meie laiem missioon on näidata, et naistel on tegelikult rahu edendamisel päris suur roll.»

Lisaks Rääskile lendas eile Liibanoni vägivalla vastu võitlema ka KredExis analüütikuna töötav Liis Elmik ning veel ligi 300 naist 30 riigist.

Organisatsiooni Follow The Women korraldatud sõidu käigus läbivad naised ratastel 350 kilomeetrit. Sajad ratturid alustavad Liibanoni pealinnast Beirutist, läbivad Süüria, Jordaania ning jõuavad ringiga Palestiinasse.

Rääski sõnul kipub Lähis-Idal olema nii Eestis kui ka mujal maailmas üksnes kriisikolde kuvand. Ettevõtmise eesmärk ongi lisaks teadlikkuse suurendamisele - kuidas praegune olukord Lähis-Idas mõjutab piirkonna naiste ja laste elu - muuta võimalikke valearusaamu seoses Palestiina ja Lähis-Ida küsimustega ning kajastada meedia vahendusel piirkonnas toimuvat adekvaatselt ja mõistvalt.

Organisatsioon Follow The Women korraldab rattaretke juba viiendat korda, eestlased osalesid seal neljaliikmelise naiskonnaga esimest korda mullu.

Rääsk ja Elmik lubasid teekonna käigus oma tegemistest teada anda blogis aadressil http://naisedratastel.wordpress.com.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles