Noored soovitavad Tallinna ühistransporti elektroonilist õpilaspiletit

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-pilet hakkab mittetallinlastele olema pealinna ühistranspordis kallim kui tallinlastele.
ID-pilet hakkab mittetallinlastele olema pealinna ühistranspordis kallim kui tallinlastele. Foto: Tiina Kõrtsini / SL Õhtuleht.

Eesti Üliõpilaskondade Liidu ja Eesti Õpilasesinduste Liidu hinnangul võiks Tallinna ühistranspordisüsteemis võtta lisaks ID-kaardile kasutusele ka elektroonilise õpilase- ja üliõpilaspileti.

Kuna alla 15-aastastel õpilastel pole seaduse järgi kohustust omada ID-kaarti, siis võimaldaks elektroonilise õpilas- ja üliõpilaspileti kasutusele võtmine tõendada sõidusoodustust elektrooniliselt ka neil, teatas üliõpilaskondade liit. Samuti pole liidu hinnangul ka paljudel üliõpilastel ID-kaarti, mistõttu puudub neil võimalus elektrooniliselt oma sõidusoodustust tõendada.

EÜL on pidanud Tallinna Transpordiametiga ja AS Sertifitseerimiskeskusega läbirääkimisi laialt kasutatavate ISIC õpilas- ja üliõpilaspileti elektrooniliseks kasutuselevõtuks linna ühistranspordisüsteemis, kuid senini pole Tallinna transpordiamet sellist võimalust veel rakendanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles