Eesti Ajakirjanike Liit valib taas aasta ajakirjaniku

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Varasemad aasta ajakirjanikud Ainar Ruussaar (vasakul) ja Jaana Padrik.
Varasemad aasta ajakirjanikud Ainar Ruussaar (vasakul) ja Jaana Padrik. Foto: Raigo Pajula, Tiina Kõrtsini/SL Õhtuleht

Eesti Ajakirjanike Liit (EAL) hakkab taas välja andma aasta ajakirjaniku tiitlit. Parima selgitamiseks oodatakse kandidaate ka lehelugejailt, raadiokuulajailt ja televaatajailt.

Tiitliga tunnustatakse kutselist või vabakutselist ajakirjanikku, kes on aasta jooksul oma loominguga märkimisväärselt mõjutanud Eesti ajakirjanduspilti ning kultuuri- ja ühiskonnaelu.

EALi esimehe asetäitja loometöö alal Karin Paulus selgitas, et erinevalt varasemast, kui lisaks aasta ajakirjanikule valiti ka aasta kirjutav ajakirjanik ja aasta eetriajakirjanik, hõlmab praegu jagatav tiitel kõiki ajakirjanikke. «Eesmärk on propageerida head ajakirjandust ja väärtustada ajakirjanikke, kes on mõjutanud Eesti kultuuri- ja ühiskonnaelu laiemalt,» rääkis Paulus.

Aasta ajakirjaniku valib seitsmeliikmeline sõltumatu žürii, kuhu kuuluvad tunnustatud eesti ajakirjanikud, ühiskonna- ja kultuuritegelased. Žürii koguneb 2008. aasta algul, et hiljemalt 1. märtsiks otsustada, kellele määrata tiitel ja 25 000 krooni suurune preemia.

Kandidaate saavad esitada kõik ajakirjanikud, aga ka lehelugejad, raadiokuulajad ning televaatajad. «Absoluutselt kõik inimesed võivad kandidaate esitada, selleks peaks lihtsalt saatma paar rida põhjendust, mille pärast on tegemist just aastal 2007 olulise tegijaga,» toonitas Paulus.

Varasematel aastatel on aasta ajakirjanikuks valitud näiteks Raivo Palmaru, Ainar Ruussaar ja Jaana Padrik.

Oma ettepanek koos põhjendusega tuleks saata e-posti aadressil preemia@eal.ee või tavapostiga aadressil: Eesti Ajakirjanike Liit, Gonsiori 21–409, 15020 Tallinn, lisades ümbrikule märksõna «Aasta ajakirjanik».

Arvesse lähevad ettepanekud, mis on saadetud hiljemalt tuleva aasta 6. jaanuariks. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles