Roostal algavad kõrgemad riigikaitsekursused

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Roostal algavad kõrgemad riigikaitsekursused, mille eesmärgiks on anda erineva taustaga huvilistele ülevaade riigikaitsest kui tervikust.

Kuue päeva jooksul saavad erineva taustaga riigikaitsest huvitatud kursuslased põhjaliku ülevaate Eesti julgeoleku- ja kaitsepoliitikast, välispoliitikast, riigikaitse korraldustest ja selle seadusandlikust keskkonnast, rahvusvahelisest kaitsealasest koostööst ja Eesti kaitseinvesteeringutest ning sisejulgeolekust, samuti riigikaitse seotusest erinevate eluvaldkondadega.

Lisaks ettekannete kuulamisele ja aruteludele osalevad kursuslased grupitöödes, et lahendada riigikaitse ja julgeolekuga seotud ülesannet.

Kursused avab esmaspäeval president Toomas Hendrik Ilves. Teiste seas esinevad kursuslastele kaitseminister Jaak Aaviksoo, välisminister Urmas Paet, siseminister Marko Pomerants, kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots, kaitse-, välis- ja siseministeeriumi ametnikud, kaitseväe ohvitserid ning teised asjatundjad.

Kursuse käigus külastavad osalejad olulisi riigikaitselisi objekte - Miinisadamat, 1. jalaväebrigaadi linnakut Paldiskis, Ämari õhuväebaasi ning Kaitseliidu kooli Alus, saades ülevaate kaitseväe ja Kaitseliidu ülesehitusest, väeliikide ülesannetest ning nende relvastusest-varustusest. Samuti on kursuslastel võimalus jälgida sisejulgeoleku-varustuse demonstratsiooni.

Kursused edukalt läbinutele antakse reedel kaitseminister Aaviksoo poolt vastav tunnistus ja rinnamärk.

Alates 1999. aastast toimuvad kõrgemad riigikaitsekursused on lõpetanud ligi 900 inimest erinevatest eluvaldkondadest. Kursustel osalevad poliitikud, riigiametnikud, kaitseväelased, ettevõtjad, ajakirjanikud, haridustöötajad ning mitmetes teistes eluvaldkondades aktiivsed inimesed.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles