Kodulinn saab üürile kolm torni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna linnamüüri tornid.
Tallinna linnamüüri tornid. Foto: Internet

Linnavalitsus annab noorteklubile Kodulinn 1. novembrist otsustuskorras tähtajatule üürile Nunnatorni, Saunatorni ning Kuldjala torni, et seal saaks arendada huvitegevust ning korraldada näitusi. Üüri suurus on 1,75 krooni ruutmeetrilt.


Abilinnapea Kaia Jäppinen ütles, et tornide Kodulinnale üürileandmine on linnale oluline, sest ühing tegeleb noorte harimisega ajaloo teemadel ning korraldab kohtumisõhtuid ja näitusi erinevas vanuses linlastele, seda suurelt jaolt tasuta. Ta lisas, et liiga kõrge üür tähendaks tõenäoliselt nende ettevõtmiste tasuliseks muutumist.

Noorteklubi Kodulinn võimaldab huvilistele ligipääsu tornidesse. Tänu tornide restaureerimisele on see osa linnamüürist atraktiivne ning annab aimu, kuidas need rajatised vanasti välja nägid.

Kuldjala torni hea akustikaga neljandal korrusel korraldatakse kontserte ning muusikatutvustusi ning viiendal korrusel tantsuetendusi. Nunnatorni neljas korrus on kasutusel rariteetsete ajaloo- ja kultuuriväärtuste tutvustamise kohana.

Kodulinn soovib tornide kasutamist jätkata senistel tingimustel. Klubi eesmärk ei ole kasumi teenimine. Samas soovib Kodulinn pakkuda tornide külastamist võimalikult paljudele inimestele, hoides seejuures hinna madalana. Klubi tasub kõik tornidega seotud kulud - valvurite töötasu, nõrkvoolusedmete hoolduse ja remondi, elektrikulu, rajatiste jooksva remondi ja hoolduse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles