Solarise kriminaalmenetlust hakkab nõustama riiklik ehitusekspert

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Solarise keskuses toimus avarii.
Solarise keskuses toimus avarii. Foto: Karli Saul

Solarise keskuse eilse õnnetuse põhjusi asub kriminaalmenetluse raames uurima riiklikult tunnustatud ehitusekspert.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressinõunik Maria-Elisa Tuulik ütles, et kriminaalmenetlust nõustav ehitusekspert määratakse nii kiiresti kui võimalik.

«Eestis on olemas riiklikult tunnustatud eksperdid, keda menetlustele kaasatakse, see pole ainulaadne sellele juhtumile,» sõnas Tuulik.

Tavaliselt kaasab Põhja politseiprefektuur menetlustele Eesti Kohtuekspertiisi Instituudi eksperte, ent seal kõigi valdkondade esindajaid pole, näiteks ka kõnealuse juhtumi jaoks vajalikku ehituseksperti.

Ekspertiisi eest kannab esialgu kulud prefektuur ja kui menetluse käigus süüdlasi ei tuvastata, jäävad need riigi kanda. Kui keegi menetluse tulemusel süüdi mõistetakse, nõutakse kulud sellelt isikult välja.

Solarise keskuse kinosaali laevaringu uurimiseks algatas Põhja politseiprefektuur eile kriminaalmenetluse paragrahvi 408 järgi, mis käsitleb elule ja tervisele ohtliku ehitise ehitamist. Kahtlusaluseid esialgu veel pole.

Täna andis majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts tehnilise järelevalve ametile ülesande koostada raport eile Solarise keskuses toimunud õnnetuste põhjuste kohta.

Raport peab vastama küsimustele, mis juhtus, miks juhtus ja kes vastutab, kas tellija, projekteerija, ehitaja või ehitus- ja omanikujärelevalve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles