Nord Streami ekspertgrupp andis riigikogus seletusi

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nord Stream
Nord Stream Foto: graafika: Silver Alt

Läänemeres gaasijuhet rajav Nord Stream alustab veel sel kuul demineerimistöid. Projekti ekspertgrupp käis täna selgitusi andmas ka riigikogus.

Spetsialistid viisid rahvasaadikud kurssi, millisesse arenguetappi on gaasijuhtme rajamine tänaseks jõudnud ja vastasid küsimustele. Meie rahvasaadikuid kuuldu ei rahuldanud, vahendas Reporter.ee videolõik.

«Nord Stream rääkis väga professionaalset müügimeeste juttu, nad olid väga professionaalsed oma tehnilistes kommentaarides,» rääkis rahvasaadik Erki Nool (IRL). Noole sõnul jätsid eksperdid sise- ja julgeolekualastele küsimustele sisuliselt vastamata.

Roheliste esindaja Valdur Lahtvee hinnangul ei tohiks Nord Streami projekti realiseerida.

«Käesoleva projekti puhul on jäetud tähelepanuta ettevaatuse printsiip. Väga paljudes valdkondades me ei tea tegelikke mõjusid - lihtsalt pole uuritudki,» selgitas Lahtvee. «Seda projekti ei peaks realiseeritama, kuna need riskid on niivõrd suured.»

Nädal aega tagasi kohtus Nord Streami ekspertgrupp ka Leedu seimi saadikutega. Leedu on äge gaasijuhtme vastane, nähes projektis mitte ainult ökoloogilisi, vaid ka poliitilisi ohte, teatas uudistesaade.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles