Mandri advokaadid hakkavad Hiiumaal nõustama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Advokaadid hakkavad Hiiumaal kohalikke inimesi nõustama
Advokaadid hakkavad Hiiumaal kohalikke inimesi nõustama Foto: Caro / Scanpix

Pärast ligi aastapikkust vaheaega on alates oktoobrist Hiiumaal võimalik jälle advokaati külastada, sest advokatuuri ja sihtasutuse Tuuru koostöös hakkavad Kärdlas käima mandri advokaadid.

«Alates 2008. aasta oktoobrist ei osutanud ükski advokaat Hiiumaal alaliselt õigusteenust. Nõudlus kvaliteetse õigusabi järele, eriti viimasel ajal, on olnud aga märkimisväärne,» selgitas olukorda advokatuuri kantsler Kristel Voltenberg. Vahepeal pidid hiidlased sõitma advokaadiga kohtumiseks Haapsallu.

Olukorra lahendamiseks esitas advokatuur liikmetele üleskutse visiitideks Hiiumaale. «Rõõmustaval kombel reageerisid paljud advokaadid operatiivselt ning ideed pooldavalt, tänaseks on Hiiumaal valmis käima üle kümne advokaadi,» lisas Voltenberg.

«Kaetud on kõik peamised õigusabi valdkonnad, sealhulgas riigi õigusabi vähemkindlustatud isikutele.»

Hiiumaa arenguga tegelev sihtasutus Tuuru annab advokatuuri kasutusse Kärdlas aadressil Vabrikuväljak 1 ühe ruumi, kus advokaat saab kord nädalas abivajajaid vastu võtta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles