Mikser: Eesti hindab koostööd brittidega Helmandis

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Briti sõdurid Afganistanis.
Briti sõdurid Afganistanis. Foto: AFP / Scanpix

«Eesti hindab kõrgelt koostööd Briti üksustega Afganistani kõige keerulisemas piirkonnas Helmandi provintsis,» ütles riigikogu väliskomisjoni tänasel kohtumisel Briti alamkoja väliskomisjoni delegatsiooniga Eesti parlamendi väliskomisjoni esimees Sven Mikser.

Kohtumisel Briti alamkoja väliskomisjoni delegatsiooniga eesotsas Mike Gapesiga vahetasid pooled seisukohti mõlemale poolele huvi pakkuvatel teemadel, need puudutasid Eesti majandust, Euroopa Liidu energiapoliitikat ja suhteid Venemaaga, vahendas riigikogu pressiesindaja.

Mikser andis ülevaate Eesti majandusseisust ja Eesti poolt rakendatud meetmeist eurotsooniga liitumiseks. Mikser osutas samuti Eesti ja Briti koostööle Afganistanis, millel on Mikseri kinnitusel parlamendi lai toetus.

Pikemalt oli kõne all ka Nord Streami gaasijuhtme ehitus ja Eesti seisukohad antud küsimuses. Mikseri kinnitusel on Eesti mures eelkõige keskkonnaohutuse pärast, kuivõrd Läänemerd näol on tegemist Euroopa sisemerega ja mistahes keskkonnakatastroofide mõju on väga pikaajaline.

Samuti teeb Mikseri sõnul Eestile muret Venemaa soov kaitsta gaasijuhet sõjaliste vahenditega. Mikseri sõnul peaks Euroopa Liidul olema ühtne energiapoliitika ja EL ei tohiks alluda Venemaa energiadiktaadile.

Tänasel kohtumisel osalesid lisaks Mikserile väliskomisjoni aseesimees Enn Eesmaa ning komisjoni liikmed Ivi Eenmaa, Raivo Järvi, Marko Mihkelson, Silver Meikar ja Toomas Varek.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles