Reporter.ee: purjus roolikeerajale hakkab seadus korralikult keerama

Kanal 2
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Alo Raun

Riigikogus täna esimese lugemise läbinud liikluspakett roolijoodikutele ei halasta, leiab Kanal 2 «Reporter», sest eelnõu kohaselt saab tulevikus napsisest juhist juba esimesel vahelejäämisel kriminaalkurjategija ning teda ähvardab isegi auto konfiskeerimine.

Täna riigikogus esimese lugemise läbinud liikluspaketi vastuvõtmise korral tuleb autot juhtivatel napsitajatel arvestada, et kui nad jäävad vahele 1,5 või suurema promillise joobega, siis on ta koheselt kriminaalkurjategija, isegi juhul kui rikkumine on esmakordne.

«Kriminaalsanktsiooniga inimeste ähvardamine peab olema sellistes tingimustes, et ikkagi kuskilt kaugusest trellid terendavad, mitte lihtsalt, et saan järjekordselt siis kriminaalkorras trahvida,» oli justiitsminister Rein Lang karm.

Ligi kümme aastat tagasi 3,43 promillise joobega kolm autot ära mõlkinud Kalev Kallo peab kriminaalkaristuse määramist purjus juhtidele õigeks sammuks ning ärritub, kui talle tema enda patustamist meelde tuletatakse

«Olen küll, aga sellest sai juba möödunud aastal täis kaheksa aastat ja minust on saanud absoluutne karsklane!» kinnitas Kallo. «Teie poolt ei ole just väga viisakas seda igal sammul meelde tuletada,» noomis ta.

Tartus aastaid tagasi samuti purjus peaga lumehunnikusse sõitnud Igor Gräzin leiab aga, et kehtima peaks nulltolerants ehk igasugune üle 0-promillise joobega rooli istumine oleks patt.

Kui need riigikogu liikmed on oma rikkumise tõsidust juba ammu tunnistanud ja kahetsenud, siis paraku mõnele roolijoodikule mõjuvad karistused nagu hane selga vesi, märkis «Reporter».

Seadusemuudatuse järgi saaks n.ö. paratamatutel roolijoodikutel lisaks neile isiklikult kuuluvale autole konfiskeerida ka liisitud auto. Lang tõdes, et kui mõnele mõjub ka lubadest ilma jätmine, siis teisi ei saagi muudmoodi pidurdada, kui autot ära võttes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles