Koristustalgute prügi viidi Kuusikult minema

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kampaania “Teeme ära 2008” raames koristati loodusest tonnide kaupa prügi.
Kampaania “Teeme ära 2008” raames koristati loodusest tonnide kaupa prügi. Foto: Henn Soodla

Tänaseks on prügikäitleja Utileek koristuskampaania Teeme Ära prügi Kuusiku platsilt ära viinud.

Sellega on Utileek kolmest probleemsest kohast ühe osas oma kohustused lõpuks täitnud. Kuusikule on jäänud maha ainult rehvid, mille äraveo osas peab Teeme Ära toimkond läbirääkimisi teiste jäätmekäitlejatega, teatasid koristustalgute korraldajad.

«Rõõmustada on veel vara. Jätkuvalt ootame Utileegilt oma kohustuste täitmist ülejäänud kahel kogumisplatsil - Tartus Raadil ja Harku vallas,» ütles Teeme Ära eestvedaja Rainer Nõlvak.

Raadil tuli Utileegil plats vabastada 15. oktoobriks. Täna ootas Teeme Ära prügi Raadil endiselt äravedamist.

Utileek ja Utileek Lõuna omandusse anti Teeme Ära prügikoristusaktsiooni ajal kokku 4 000 tonni prügi, millest hinnanguliselt 1400 tonni on endiselt käitlemata ajutistel platsidel Harkus ja Tartu Raadi lennuväljal. Keskkonnaministeeriumi ja Eestimaa Looduse Fondi poolt allkirjastatud lepingute alusel Utileegiga ja Utileek Lõunaga olid viimased kohustatud kogu neile usaldatud Teeme Ära prügi ära käitlema eelmise aasta augustiks.

Teeme Ära prügikoristusaktsioon leidis aset 3. mail 2008 aastal, kus 50 000 vabatahtliku abiga koristati Eestimaa pinnalt ligemalt 10 000 tonni prügi. Sellest umbes 8600 tonni on käideldud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles