Tööandjad: teist võimalust eurole üleminekuks niipea ei tule

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis
Eesti Tööandjate Keskliidu juht Tarmo Kriis Foto: Peeter Langovits

Tööandjate keskliidu kvartaliprognoosi järgi langeb Eesti sisemajanduse koguprodukt sel aastal 15 protsenti, mille põhjal on tööandjate hinnangul tõenäolisem, et Eesti ei liitu lähiajal eurotsooniga.


Eelarvekriteeriumi täitmiseks tuleks keskliidu teatel praeguse eelarve positsiooni parandada veel kahe miljardi krooni ulatuses, vahendas Kuku raadio.

Tööandjate keskliidu juht Tarmo Kriis ütles Kuku raadio saatele «Päevapilk» antud intervjuus, et kuna maksud laekuvad väga halvasti, on eelarvekriteeriumi täitmine kahtluse all. Ta lisas, et tööandjad on mures ka järgmise aasta eelarve pärast ning et valitsuse planeeritud tulud ei pruugi täituda.

Kriis ütles, et kui aastal 2011 ei õnnestu eurole üle minna, siis on küsitav, millal see veel õnnestub. Kui selle või järgmise aasta eelarve läheb üle kolme protsendi miinusesse, kaotab Eesti võimaluse eurole üle minna ka aastal 2012. Edasi võib probleemiks saada jälle kõrge inflatsioon. Kriisi sõnul on Eestil praegu ainulaadne võimalus teistest balti riikidest eristuda ja see võimalus tuleks ära kasutada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles