Häälteostjatel pandi käed raudu

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Riigi poliitilises valupunktis Paldiskis tipnes valimiseelne võimuvõitlus eile suurejoonelise politseioperatsiooniga, mille käigus pandi käed raudu meestel, kes olid väidetavalt linnapea Jaan Möldri kasuks hääli ostnud, kirjutab Tuuli Koch ajalehes Postimees.

Ühe hääleostja kinnipidamisel avanes Paldiski koolimaja akendest eile õpilastele ja õpetajatele tõsise politseioperatsiooni vaatemäng: üks eravärvides politseiauto sõitis hääleostja auto ette, teine taha ja kolmas kõrvale. Pealtnägijate sõnul tõmmati mees autost välja, suruti asfaldile, pandi käed selja taha raudu ning võeti ta kaasa. Lisaks otsis politsei läbi ühe mehe kodu ning poe, mida teine väidetav häälteostja peab.

«Sellise varustuse ja käitumisega ei võeta kinni isegi narkokurjategijaid,» imestas Mölder politsei käitumise üle. Linnapea näeb kõige taga konkurentide mängu tema maine kahjustamiseks.

Möldril on infot, et mehed ostsid hääli tema kasuks. Ta kinnitas, et ühte meest ta teab, kuid pole käskinud neil hääli osta. «Loomulikult mitte! Ma tahaks teada, kui palju neile maksti, et sellises «tõehetkes» osaleda,» ütles Mölder. «Paldiskis ei toimu vabad valimised ja taoline näitemäng näitab vastaspoole paanikat.»

Mölder lubas teha avalduse Paldiski eelhääletamise tulemuste tühistamiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles