Kallas sooviks rahandusvoliniku kohta

Jürgen Tamme
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siim Kallas.
Siim Kallas. Foto: Reuters / Scanpix

Euroopa Komisjoni asepresident Siim Kallas vihjas, et ta sooviks uues eurokomisjoni koosseisus rahandusvoliniku kohta, kuna tunneb rahandusvaldkonda kõige rohkem.


Vaatamata ennustustele, et Kallas jätkab komisjonis samal ametikohal, ütles praegune haldusküsimuste, auditi ja pettusevastase võitluse eurovolinik intervjuus uudisteportaalile euractiv.com, et ta sooviks tegeleda taas majandusküsimustega.

«Ma olen majandusteadlane ja kui ma mõtlen, millised on mu elu kõige loomingulisemad perioodid, siis on need seotud majandusega,» selgitas Kallas, kes on täitnud ka rahandusministri ja Eesti Panga presidendi tööülesandeid.

Poliitik möönis, et väljaspool eurotsooni asuvate liikmesriikide positsioon olulise majandus-ja rahanduskomisjoni volinikuportfelli taotlemiseks pole soodne, mistõttu on ta järgneval viiel aastal nõus jätkama ka senisel ametikohal.

Teiseks ametiajaks Euroopa Komisjoni presidendiks valitud Jośe Manuel Barroso uue komisjoni koosseis peaks selguma 29.-30. oktoobril toimuva Euroopa Ülemkogu järel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles