Politsei tabas Pärnumaal kahe nädalaga 33 alaealist suitsetajat

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsetamine.
Suitsetamine. Foto: SCANPIX

Kahe nädala jooksul kontrollisid Pärnu politseiosakonna noorsoopolitseinikud, politseikadetid ja munitsipaalpolitsei Pärnu linnas ja maakonnas noori suitsetajaid koolide ümbruses.

Selle aja jooksul tabati 38 seaduserikkujat, kes panid toime 43 rikkumist, millest 33 olid alaealiste poolt tubakatoote tarvitamised.

Pärnu noorsoopolitsei juht Nurmely Mitrahovitš sõnas, et võrreldes eelnevate aastatega võib tulemusega jääda rahule juba eelkõige sellepärast, et enam ei käi noored nii massiliselt vahetunni ajal suitsetamas.

Mitrahovitš tõi välja selle, et ka täisealised õpilased on vastutustundlikumaks muutunud ega pane suitsu ette koolimaja ees, vaid leiavad selleks varjulisema koha, et oma käitumisega mitte silma paista. Politsei kavatseb ka edaspidi sellist kontrollimist jätkata.

14. oktoobril tuli kontrollijail tegeleda lisaks ka hoopis teistmoodi juhtumiga. Nimelt märkas üks algklassi poiss Pärnu Ühisgümnaasiumi juures, et väike tumedakarvaline kaelarihmaga kutsu jalutab peremehetult.

Kuna ta  nägi läheduses politseiametnikke, siis andis ta koera politseile, kes toimetas üksinda rändava koera varjupaika.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles