Muusikud ja baleriinid peavad veel viis aastat virelema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tulevased baleriinid peavad veel viis aastat vanas õppehoones vastu pidama.
Tulevased baleriinid peavad veel viis aastat vanas õppehoones vastu pidama. Foto: SCANPIX

Haridus- ja teadusministeerium loodab Tallinna muusikakeskkooli, G. Otsa nimelise Tallinna muusikakooli ja Tallinna balletikooli ühise õppehoone valmis saada aastaks 2014, senikaua peavad noored muusikud ja baleriinid praegustes lagunevates hoonetes vastu pidama.

Minister Tõnis Lukas ütles Kuku raadio saates «Päevapilk», et uue ühishoone rajamiseks on plaanis koolide praegused hooned müüa.

Muusikute ja balletiõpilaste ühine õppehoone tuleb Pärnu maanteele, kus praegu asub Tallinna Ülikooli ühiselamu.

Lukas kinnitas, et tänaseks on kõik vaidlused ülikooli, Tallinna linna ja riigi vahel lõpetatud ja põhimõtteliselt on krunt nüüd riigi oma. Vaja on maksta veel notaritasu, milleks eelarves küll praegu raha ette nähtud pole, kuid kuna tegemist on väikese summaga, siis sellega probleeme ei tule.

Vanad majad lagunevad

Kui alguses oli plaan uus ühishoone valmis saada aastaks 2011, siis nüüd on selge, et kolmel koolil tuleb veel viis aastat oma vanades ja amortiseerunud majades vastu pidada.

Tallinna muusikakeskkooli olukord on raske. Kooli direktor Timo Steiner ütles, et Nõmmel asuva muusikakeskkooli peahoone katus laseb läbi ja küttesüsteem jätab talvel klassid külmaks.

Ka balletikooli juht Enn Suve märkis, et nende Toompeal asuv hoone on amortiseerunud. Probleeme on elektri ja küttega ning üldainete kabinetid ja söökla ei vasta nõuetele.

Haridusminister Tõnis Lukas nentis, et ilmselt tuleb viie aasta jooksul, mil õppeasutused oma endistesse majadesse jäävad, ka praeguste hoonete remondiks raha eraldada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles