Raamatukogu kaevetööd tõid välja laibad

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kaevetöödel Tallinna Tehnikaülikooli uue raamatukogu ja õppehoone rajamisel Ehitajate teel tekkis vihmavee tõttu ühes süvendiservas varing ning selle koha hoolikamal kaevamisel avastasid ehitusmehed kahe inimese luukered.

Tallinna Tehnikaülikooli haldusdirektor Margus Leivo tõdes, et selle nädala kolmapäeval käisid kohapeal politseiuurijad ning viisid luukered kaasa. «Esialgsete vaatluste põhjal võib öelda, et tegemist on väga vanade luukeredega, ja kuulujutu tasemel on räägitud sellest, et ühel koljul on kuuliauk sees,» ütles Leivo.

Tema sõnul pole aga ootamatu avastus uute koolihoonete ehitamistöid takistanud.

Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja Gerrit Mäesalu sõnul pole luukerede leiu suhtes kriminaalasja algatatud ja nentis, et ehitustööde käigus tuleb ikka ette, et avastatakse seni teadmata haudu. Luude põhjal on võimalik selgeks teha, mis aega need kuuluvad, ning näiteks II ilmasõja aegsete luude leiu põhjal kriminaalasja ei algatata. Praeguse leiu vanus on väljaselgitamisel. (PM)

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles