Kogemata tehtud lask viis kaitseväelase kohtu alla

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig

Järgmisel nädalal peab Tallinnas astuma kohtu ette mitmel välismissioonil teeninud kaitseväelane Margus, kes uurimisandmetel tulistas tänavu talvel kaaslasele kogemata kuuli jalga.

Kaprali auastet kandev Margus (33) sattus seadusega pahuksisse tänavu 20. veebruaril, kui tarvitas Harjumaal Vasalemma vallas Ämaris asuvas korteris koos 18-aastase noormehega alkokoli ning võttis välja oma seadusliku revolvri. Saaremaalt pärit mees vajutas hooletusest päästikule ning kuul tabas joomakaaslast jalga, põhjustades talle raskeid vigastusi, tuvastas politsei.

Korrakaitsjad pidasid Marguse vahetult pärast tulistamist kinni, kuid veel samal õhtul pääses ta taas vabaks, kuna prokurör ei näinud vajadust taotleda tema eeluurimise ajaks vahi alla võtmist.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas prokuratuur Margusele süüdistuse raske tervisekahjustuse põhjustamises ettevaatamatusest, mille eest võib kohus talle süüdimõistmise korral määrata kuni üheaastase vangistuse.

Margus on teeninud mitmel välismissioonil, sealhulgas ka Iraagis. Tänavu jaanuaris autasustas kaitseministeeriumi kantsler Riho Terras teda rahvusvahelistes rahuoperatsioonides osalenute medaliga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles