Politoloog: Eesti ei peaks Läti haldusreformist eeskuju võtma

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Nemvalts

Eestil ei maksaks eeskuju võtta Lätis läbiviidud haldusreformist, kuna alles selgub, kuidas seal see toimima hakkab, ütles Riia Stradinši Ülikooli politoloog Veiko Spolitis.

«Eriti olukorras, kus tänavu on 12 miljardi kroonised kärped ja järgmisel aastal peavad sama suured olema,» rääkis Spolitis ETV saates «Valimiste õhtu».

Tema arvates tõi Lätile probleeme see, et haldusreform tehti ära enne politsei-, heaolu- ja haridusreformi, teatas ERR Uudised.

Spolitis meenutas, et Lätis lubati haldusreformi ajal raha neile omavalitsustele, kes tahtsid vabatahtlikult ühineda, kuid praeguseks on selgunud, et päris paljud omavalitsused pole raha kätte saanud, sest seoses kärbetega sai raha otsa.

Spolitis lisas siiski, et Eestis peaks väiksemate valdade puhul küsima, kas nad suudavad täita omavalitsusseaduses ette nähtud kohustusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles