«Hispaanlanna» võeti kodumaal vahi alla

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Lennart Rikk

Möödunud nädalal teatasid Hispaania võimud, et vahistastasid internetis Eesti ja muude Euroopa riikide noormeeste ahistamises süüdistatava Benjamin Cabello Sanchezi, kes sai Eestis kurikuulsaks «hispaanlanna» nime all.

Hispaania võimude teatel jääb Sanchez vahi alla vähemalt veebruarini, kui peaks toimuma tema süüasjas kohtuistung, vahendas Põhja ringkonnaprokuratuuri pressiesindaja.

Süüdistatava edaspidine kinnipidamine sõltub kohtuotsusest.

Süüdistuse kohaselt suhtles Sanchez interneti vahendusel kümnete Eestist ja mujalt Euroopast pärit noormeestega, kellel käskis teha ennast alastipilte. Keeldumise korral ähvardas ta materjali saata kannatanute tutvusringkonnale.

Eesti andis kriminaalasja menetlemise üle Hispaania võimudele, kuna süüdistatava isiku kodumaa on Hispaania, tal oli ohvreid peale Eesti ka muudes Euroopa riikides ning karistus antud kuriteo eest on Hispaanias karmim kui Eestis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles