Ilves: NATO peab leidma tasakaalu välismissioonide ja liikmete kaitse vahel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
President Toomas Hendrik Ilves presidendi residentsi ees Kadriorus.
President Toomas Hendrik Ilves presidendi residentsi ees Kadriorus. Foto: Peeter Langovits

President Toomas Hendrik Ilves rõhutas tänasel riigikaitse nõukogu istungil, et NATO peab oma uues strateegilises kontseptsioonis leidma tasakaalu alliansi välisoperatsioonide ning enda liikmesmaade territooriumi kaitsmise vahel, kusjuures olulised on NATO usutavus, nähtavus,


heidutus ja dünaamilisus.

Riigikaitse nõukogu arutas NATO uue strateegilise kontseptsiooni koostamist ja Afganistani operatsiooni, vahendas presidendi kantselei pressiesindaja.

President Toomas Hendrik Ilvese kutsel kogunenud riigikaitse nõukogu istungil arutati NATO uue strateegilise kontseptsiooni koostamist, ettekande tegi välisministeeriumi asekantsler Harri Tiido.

Riigipea rõhutas, et tegemist on olulise dokumendiga, mis määrab NATO arengusuunad järgnevaks kümmekonnaks aastaks.

Kaitseväe juhataja kindralleitnant Ants Laaneots andis ülevaate Afganistani operatsioonist, kus praegu osaleb ka ligi 300 Eesti kaitseväelast.

«Meil on olnud traagilisi kaotusi, kuid samas on selge, et tegemist on NATO ja seega ka Eesti pikaajalise missiooniga, mis lõpeb siis, kui Afganistani võimud suudavad ise täiel määral kanda vastutust julgeolekuolukorra eest oma riigis,» ütles president Ilves.

Riigikaitse nõukogu pidas oluliseks, et Afganistanis teenivad kaitseväelased oleksid parima võimaliku varustusega ning nende teenistus sellel NATO operatsioonil täidaks Eesti strateegilise partnerluse huve.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles