2011. aastal kutsutakse ajateenistusse üle 3100 kutsealuse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ajateenijad.
Ajateenijad. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Kaitseministeerium saatis kooskõlastusringile määruse eelnõu, millega kutsutaks 2011. aastal kaitseväkke aega teenima kokku 3149 kutsealust.

2009. aasta jooksul on kaitseressursside amet kaitseväkke aega saatnud teenima 2895 kutsealust, 2010. aastal plaanitakse ajateenistusse kutsuda umbes 3000 noormeest, 2011. aastal 3149 noormeest, vahendas kaitseministeeriumi pressiesindaja.

Kõige rohkem, kokku 1246 kutsealust, asub 2011. aastal aega teenima Kirde kaitseringkonna neljas pataljonis.

Kokku toimub Eestis iga-aastaselt kolm kutsealuste ajateenistusse kutsumist – jaanuaris, juulis ja oktoobris. Jaanuaris ja juulis võetakse teenistusse kutsealused, kelle ametikoht eeldab 11-kuulist ajateenistust, ehk erialaspetsialistid, allohvitserid ja reservrühmaülemad. Oktoobrikuus kutsutakse kaheksaks kuuks teenistusse üksuste reakoosseis. Väeosades toimuvad väljaõppetsüklid tipnevad iga aasta maikuus suurõppusega Kevadtorm.

Valitsuse poolt jaanuaris kinnitatud sõjalise kaitse arengukava 2009-2018 kohaselt säilib ajateenistus ka järgmisel aastakümnel reservüksuste peamise mehitamisvahendina ning olulise värbamisväljana elukutseliste kaitseväelaste leidmiseks. Arengukava näeb ette ka ajateenijate arvu mõõduka kasvamise järgmiste aastate jooksul.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles