Politsei hoiatab käekotivarga eest

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Peeter Langovits

Alates möödunud nädala reedest on Rakvere politseisse laekunud juba neljalt kannatanult avaldus selle kohta, et neilt on käest rebitud ja ära varastatud käekott.

Rakvere kriminaaltalituse juhi komissar Kalmer Pere sõnul tegutseb nõndanimetatud kotijooksu tegev mees just kõrvaltänavates, kus on vähe rahvast liikumas.

Oma ohvriteks valib ta üksikud vanemad naisterahvad, kelle käest ta rebib käekoti ja põgeneb.

Esimene teade kotijooksust tuli möödunud nädala reedel, 16.oktoobril, kus kurjategija tungis Rakveres Võidu tänaval kallale 64-aastasele Maimule ning jõudu kasutades võttis talt ära käekoti koos rahakotiga, millega tekitas kannatanule kahju 1400 krooni.

Sama päeva pärastlõunal jäi 73-aastane Ene Rakveres Tuleviku tänaval oma kotist ilma. Kotis oli lisaks veel mobiiltelefon ja rahakott koos raha ning dokumentidega. Kahju hindab kannatanu 3850 kroonile.

Esmaspäeval langes kuriteo ohvriks 74-aastane Elsa, kes kõndis Rakveres Saue tänaval. Tema käest rebiti käekott, milles oli sularaha, pangakaart ja dokumendid, mille väärtus kokku on 703 krooni.

Eile varastas tundmatu mees Rakveres Tööstuse tänaval avalikult 54-aastase Anne käest käekoti, milles oli mobiiltelefon väärtusega 1200 krooni, prillid väärtusega 1000 krooni, 790 krooni sularaha, ID-kaart ja neli rahakotti koguväärtusega 364 krooni.

Politsei palub naisterahvastel tänaval liigeldes olla tähelepanelik ja tuletab meelde, et  käekotti tuleb alati hoida enda lähedal. «Hoidke oma kotti nii, et seda poleks kerge teie käest jõuga ära rebida.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles