Kommunaalamet hoiatab libeduse eest

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna tänavad võivad libedaks muutuda.
Tallinna tänavad võivad libedaks muutuda. Foto: Teet Malsroos/Õhtuleht

Tallinna kommunaalametis analüüsitud lähipäevade ilmaennustuse järgi on järgmise nädala keskel oodata külmakraade, mistõttu autoomanikud võiksid suverehvid talviste vastu vahetada.


Erinevate ennustuste järgi on oodata teisipäeva õhtupoolikul taas ilma jahenemist, öösiti langeb õhutemperatuur alla nulli. Teedel võib olla musta jääd, mistõttu on libeduse tekkimise oht.

Tallinnas oli esimene libeduse hoiatus juba 15. oktoobril ning kommunaalameti lepingupartneritest tänavapuhastusfirmad on valmis alustama talviseid hooldustöid.

Kommunaalameti juhataja asetäitja Tarmo Sule sõnul tuleb esimene külm või lumesadu Tallinnas ootamatult vaid autojuhtidele, kes oma sõidukitele õigel ajal talverehve ei paigalda.

«Halbadest ilmastikuoludest tulenevate liiklusummikute ja muude ebameeldivuste vältimiseks võiksid sõidukite omanikud eeloleval nädalavahetusel rehvivahetuse ette võtta,» soovitas Sulg.

Valdavalt linnas kasutatavatele sõidukitel on soovitav kasutada lamellrehve. Moodsad talverehvid on hea haardumisega, tekitavad vähe müra ega kuluta asfalti. Üks naastrehvidega auto tõstab hinnnaguliselt 100 kilomeetri läbimisel üles kuni viis kilo asfaltbetooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles