Hollandi kuninganna saabus Eestisse

Mirjam Mäekivi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hollandi kuninganna Beatrix Tallinna lennuväljal.
Hollandi kuninganna Beatrix Tallinna lennuväljal. Foto: Liis Treimann

Täna kella 14 paiku saabus Eestisse kolmepäevasele visiidile Hollandi kuninganna Beatrix.

Kuninganna kohtub täna president Toomas Hendrik Ilvesega, peaminister Andrus Ansipi ja riigikogu esimehe Ene Ergmaga.

President ja proua Evelin Ilves annavad Hollandi kuninganna auks ametliku õhtusöögi.

Neljapäeval ootab kuninganna Beatrixi ees külaskäik Tallinna raekotta, kohtumine Tallinna linnapea Edgar Savisaarega. Samuti osaleb ta Tallinna arengu teemalisel esitlusel Eesti arhitektuurimuuseumis ning külastab Kumu ja Tallinna Tehnoloogiaparki Tehnopol.

Reedel sõidab kuninganna Saaremaale Kuressaarde, kus ta külastab raekoda ja istutab puu Kuressaare piiskopilinnuse parki. Veel osaleb ta saare arengu alasel arutelul piiskopilinnuses ning käib Kuressaare ametikoolis.

Hollandi kuningakoda kuulub koos Hispaania, Rootsi, Taani, Belgia, Suurbritannia ja Norra kuningakojaga Euroopa seitsme tähtsaima hulka. Kuninganna Beatrix, kes sel aastal pidas oma 70. sünnipäeva, on Hollandi riigipea alates 1980. aastast.

Temal ja prints Clausil on kolm poega: kroonprints Willem-Alexander, prints Johan Friso ja prints Constantijn. Kuninganna kaasa, 76-aastane prints Claus, suri 2002. aasta 6. oktoobril.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles