Reiljan: Rahvaliidu aeg ei ole veel läbi

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestimaa Rahvaliit.
Eestimaa Rahvaliit. Foto: .

Rahvaliidu endine pikaajaline esimees Villu Reiljan leiab, et praegusel kriisiajal on Rahvaliidu tasakaalustatud poliitikat Eestile vaja rohkem kui kunagi varem.

Villu Reiljan nentis eile Ida-Virumaal toimunud Rahvaliidu maakonnaühenduse konverentsil, et olukorras, kus valitsus on vähendanud kohalike omavalitsuste tulubaasi miljardites kroonides, ei ole Rahvaliidu kõrval teist jõudu, kes oleks kohalikes omavalitsustes nii suure rahva usalduse pälvinud.

Kuna riigis on tekitatud olukord, kus meetodil «eesmärk pühitseb abinõu», on esiplaanile seatud euro saavutamine ükskõik millise hinnaga, põhjustatakse sellega vaid sotsiaalse kriisi süvenemist, leiab Reiljan.

«Selles olukorras olen veendunud, et Rahvaliidu missioon vajab jätkamist ning kõik katsed Rahvaliitu lõhestada või tükeldada, viivad veelgi suuremale regionaalse ja sotsiaalse tasakaalustamatuse süvenemisele,» lisas Reiljan.

Reiljan on veendunud, et et praegusel ajahetkel vajab Eesti Rahvaliidu tasakaalustatud lähenemist sotsiaal- ja majanduspoliitikale rohkem kui kunagi varem. Kohalike omavalitsuste, põllumeeste, metsameeste ja väikeettevõtjate probleemid majandusliku surutise tingimustes on oluliselt teravnenud, märkis Reiljan.

Tema sõnul vajavad elluviimist ka Rahvaliidu kui sotsiaalselt hooliva erakonna tasakaalukad ideed, mis kindlasti aitaks leevendada suurt tööpuudust, ebapiisavat meditsiinilist teenindamist ja sotsiaalmajandusliku surutisega kaasnevat stressi elanikkonnas.

Kasutades üldist segadust riigis, on valitsus plaanitsemas eesti rahva ühisvara - Eesti Energia - erastamist börsile viimise kaudu, meenutab Reiljan. «Ühe korra on Rahvaliit eesti rahvale Eesti Energia ja sellega koos miljardeid kroone varandust juba päästnud,» nendib ta.

«On ilmne, et Rahvaliidul tuleb veelkord asuda selle vara kaitsele. Eesti Telekomi poolsalajane kiirmüük Telia Sonerale on tõestuseks, et see valitsus ei kohku tagasi ükskõik millise teo ees.»

Eesti Energia börsile minek tekitaks surve energiahindade tõusuks, mis vähendaks oluliselt Eesti tööstussektori ja kodumajapidamiste konkurentsivõimet. Reiljan on sügavalt veendunud, et Eesti Energia rahapuuduse leevendamiseks sobib väga edukalt võlakirjade emissioon kohalikele elanikele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles