Paet osaleb Läänemere strateegia kinnitamisel

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läänemeri.
Läänemeri. Foto: AFP / Scanpix

Esmaspäeval, 26. oktoobril ja teisipäeval, 27. oktoobril osaleb välisminister Urmas Paet Luksemburgis toimuval Euroopa Liidu üldasjade ja välissuhete nõukogu (GAERC -

General Affairs and External Relations Council

) istungil, üldasjade istungil on oodata Eesti aktiivsel osalusel välja töötatud Läänemere strateegia heakskiitmist.

Lisaks Läänemere strateegiat puudutavale arutelule keskenduvad Euroopa Liidu välisministrid 29. ja 30. oktoobril ees oleval Euroopa Ülemkogul arutatavate teemade ettevalmistusele, vahendas välisministeeriumi pressiesindaja.

Välissuhete blokis arutatakse viimaseid arenguid Afganistanis ja Pakistanis, aga ka Lääne-Balkanil ja Moldovas. Samuti tuleb kõne alla Lähis-Ida rahuprotsessiga seonduv ning olukord Iraanis, Sri Lankal, Somaalias ja Guineas.

Ühtlasi kohtub välisminister Paet esmaspäeval, 26. oktoobril Luksemburgis Eestist pärit Euroopa Kohtu kohtunikega. Kohtumisel Euroopa Kohtu kohtuniku Uno Lõhmuse ja Euroopa Esimese Astme Kohtu kohtuniku Külliki Jürimäega tulevad kõne alla Euroopa Kohtu arenguga seotud teemad, räägitakse riigi esindamisest Euroopa Kohtus ja kohtu rollist Euroopa Liidus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles