Liiklusmärk varjab jalakäijate eest foori

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaarli puiestee ääres võib liiklusmärk jalakäija eest punase fooritule ära varjata.
Kaarli puiestee ääres võib liiklusmärk jalakäija eest punase fooritule ära varjata. Foto: Uwe Gnadenteich

Parkimist ja peatumist keelav märk varjab Kaarli puiestee fooriga ülekäigukoha juures jalakäijate eest foori.


Fooritulesid näevad need inimesed, kes lähenevad sõiduteele vöötraja paremast servast või siis sellest natuke vasakult. Jalakäija, kes asub teed ületama vöötraja esimese triibu keskkohast, ei pruugi märkide varju jäävat jalakäijate foori tähelegi panna.

Transpordiameti liikluskorralduse osakonna juhataja Vello Lõugas möönis, et märgi asukoht ei ole kõige õnnestunum. «Tõepoolest, see kombinatsioon ei ole kõige parem, aga nii-öelda looduses on asjad alati teistmoodi kui pildi peal. Võibolla tuleks märke vertikaalselt rohkem laiali ajada, nii et foorituli nende vahelt paremini paistaks,» lausus Lõugas ning lisas, et kindlasti lähevad liiklusteenistuse esindajad kohapeale olukorda kontrollima ja vajadusel paigutatakse foori ette jääv märk teise kohta.

«Aga elus on inimene harva paigal. Ma olen kindel, et ükskõik kust poolt jalakäija tuleb, ta siiski näeb seda foori,» arvas Lõugas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles