Kas Timbaland muudab ka Dima Bilani lood kullaks?

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ameerika muusikaprodutsent Timbaland on üks nõutumaid popheliloojaid-produtsente. Hiljuti valmis koostöös Madonnaga lauljanna uus album «Hard Candy».
Ameerika muusikaprodutsent Timbaland on üks nõutumaid popheliloojaid-produtsente. Hiljuti valmis koostöös Madonnaga lauljanna uus album «Hard Candy». Foto: Mavrixphoto / Scanpix

Viimaste aastatega popmuusika tippu tõusnud Timbaland on kui imetegija: pea kõik tema puudutust tundnud muusikud naudivad müügiedu. Sama loodab laulik Dima Bilan, kelle uus album valmib just selle mehe käe all.

Kümmekonna aasta eest räpi, r’n’b ja hiphopi produtsendina alustanud Timbaland (kodanikunimega Timothy Mosley) on ühtäkki kõikjal ning astub jõuliselt iga mainstream-produtsendi kandadele.



Lisaks Missy Elliottile või heale sõbrale ja kaasprodutsendile Justin Timberlake’ile on ta kuulsusesära puistanud Colorado poistebändile OneRepublic, värskendanud Nelly Furtado helikõla, võtnud vastu palve alustada koostööd tibidebändi Sugababes uue albumi produtseerimiseks ning proovinud kätt ka popilma üheks raskemaks, ent ühtlasi ikoonilisemaks peetud laulja Madonna produtsendina.



Premeeritud mees



Kui enamik nimetatutest on kahel viimasel aastal oma Timbalandi-hõnguliste lugude eest ohtralt preemiaid korjanud – viimased näited pärinevad mehele kuuluvalt plaadifirmalt Mosley Music Group ja firma Inter­sco­pe Records mulluselt albumilt «Shock Value» –, siis Madonna uut albumit «Hard Candy» näivad kriitikud vihkavat.



Teravamad keeled arvavad, et plaadil kõlav materjal on seepärast kehvake, et Madonna ei lubanud Timbalandil oma nõusolekuta midagi teha. Just nii on staarlauljanna ka ühes intervjuus rõhutanud: «Mina ei soovinud, et inimesed seda kuulates ütleksid, näe, jälle üks Timbalandi album!»



«Hard Candyle» osaks langenud kriitikast hoolimata jätkab «Shock Value» müügimenu: koostöö Sebastiani, Missy Elliotti, 50 Centi või ka Elton Johniga on tõstnud mehe kätetöö tabelite tippudesse kõikjal maailmas ning tõi mehele tänavu ka Ameerika kirjastajate, autorite ja heliloojate liidult muu hulgas riigi parima laulukirjutaja auhinna.



Nii ei maksa imestada, et Timbalandi ja tema meeskonna «kullapuudutust» ihaleb igaüks, eelkõige muidugi need, kes on meelelahutusmeedias ja müügitabelites alles lapsukesed. Üks neist on Venemaal ülikuulus, ent mujal ilmas endiselt tundmatu laulja Dima Bilan (kodanikunimega Viktor Belan), kelle meeskond Timbalandile mullu koostööettepaneku tegi.



Mees võttis pakkumise vastu hoolimata sellest, et tipp-produtsendi fännid on muusikafoorumites leidnud, et «raha nimel igasuguse saasta tegemine» on näotu. Timbalandile makstavast tasust avalikult loomulikult ei räägita.



Mitu lugu Bilanile



Lisaks Eurovisiooni lauluvõistlusel võidu toonud loole «Believe» on Timbaland koos teise nimeka produtsendi Jim Beanziga Bilanile valmis meisterdanud juba mitu lugu ning peagi annab artist välja oma esimese ingliskeelse albumi. «Peagi läheme Ameerikat vallutama ning seejärel ootab ees hispaaniakeelne maailm,» rõkkas Bilan alles mõne päeva eest Belgradis.



Eks aasta teises pooles ole selge, kas Timbalandi imeteod jätkuvad ning 26-aastane Bilan pääseb viimaks ometi ihaldatud lääne muusikaareenile.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles