Kesklinn lööb tuledes särama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinn lööb jõuludeks särama.
Tallinn lööb jõuludeks särama. Foto: Margus Ansu.

Tallinna kesklinna valitsus kirjutas firmaga KH Energia-Konsult alla lepingu jõuluvalgustuse paigaldamiseks.


Kesklinna vanema Marek Jürgensoni sõnul tagab leping jõuluvalgustuse paigaldamise vanalinnas ning kesklinnas.

Vastavalt lepingule jaguneb kesklinna jõuluvalgustus kolmeks kujunduslikuks tervikuks. Raekoja platsil ehib kuuske sada LED-lampi ning 20 komplekti lumepallivalgusteid. Kuuse latva kaunistab väljapaistva suurusega LED-lamp.

Raekoja võlvkaared saavad ehteks looduslikud männivanikud, millesse põimitakse Bulinex-valgusketid. Raekoja luukidele kinnitatud kümmet kunstkuusepalli valgustavad dekoratiivsed valgusketid.

Vanalinna väravasse, Viru tänava alguse purskkaevu alale püstitatud koonuskuuske hakkab valgustama kümme Playlight tuld.

Jõuluvalgustusprogrammi teises osas tõstetakse LED-lampide, välistulede, valguskettide ja valgustatud kunstkuusevanikutega esile Paks Margareta, Suur-Kloostri värav, Pika jala väravatorn, Viru värava tornid, Nunne tänava paekivimüür, Kanuti tee bastioni müür, Toompea, Suurtüki, Nunne, Voorimehe, Raekoja, Müürivahe ja Lühikese jala tänav.

Kolmas kujunduslik jõuluvalgustuse lahendus hõlmab kesklinna puid. Tulede, valguskettide, valgusvihma ja inglilampidega kaunistatakse puud Nunne tänava haljasalal Koorti kitse juures, Pika jala ja Piiskopi tänava nurgal ning Kaarli kiriku kõrval. Pärnad valgustatakse Tõnismäe haljakul ja Toomkiriku ees ning kuusk Politseipargis ja Tornide väljakul. Kuus valgusketti hakkab valgustama puid kahel pool Estonia teatri monumenti Rävala puiesteel.

Kesklinna jõuluvalgustuse ülespanek ja tööshoidmine läheb kesklinna valitsusele maksma 336 720 krooni. Eelmisel aastal oli see summa suurem. Jõuluvalgustus käivitub 29. oktoobril koos esimese advendiküünla süütamisega Raekoja platsi kuusel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles