Tollikontroll hoidis ära 83,5 miljoni kroonise kahju tekkimise

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Salaviin. Illustreeriv foto.
Salaviin. Illustreeriv foto. Foto: Ove Maidla.

Maksu- ja tolliamet (MTA) hoidis 2009. aasta kolme kvarali jooksul tollikontrolli tegevusega kokku ära ligi 83,5 miljoni krooni suuruse kahju tekkimise riigile, kokku avastati muu hulgas tollikontrolli tulemusel ligi 6,7 miljonit salasigaretti ja peeti kinni üle 13 500 liitri alkoholi (teisendatuna absoluutalkoholiks).


Sigarettide ja alkoholi salakaubaveo peamiseks mooduseks piiril on endiselt keskmiste (kuni 20 000 tükki) koguste peitmine sõidukite konstruktsioonidesse, vahendas ameti pressiesindaja.

Maksu- ja tolliameti tollikorralduse osakonna juhataja Urmas Järg ütles, et 1. juulil rakendunud maksuvabalt sissetoodavate sigarettide piirang on kaasa toonud reisijate arvu vähenemise umbes 20 protsendi ulatuses, aga ka sigarettide peitmise uued viisid. «Sigarette peidetakse riietesse, toiduainete karpidesse, toiduainete (leiva, tortide) või kodutehnika sisse,» lisas Järg.

Tollikontroll avastas üheksa kuuga 2376 rikkumist keeldude ja piirangute vallas, millest suurema osa moodustasid toote nõuetele mittevastavuse juhtumid ning keelatud ravimite avastamine. Sellega on tollikontroll ületanud juba 2008. aasta (2314 juhtumit) tulemuse. Samuti avastati kolmanda kvartali lõpuks kokku ca 37 kg erinevaid narkootilisi aineid. III kvartali üks suuremaid juhtumeid leidis aset
Tallinna Lennujaamas, kus toll avastas 18 kg khatitaime lehti.

Lisaks avastati 59 korral tanklatest mittekvaliteetse kütuse müük. Maanteedel tuvastasid tolli liikuvad kontrollrühmad 514 rikkumist, mille hulgas kõige arvukamad olid erimärgistatud kütuse kasutamise juhtumid.

Maksu- ja tolliamet avastas 2009. aasta 9 kuuga kokku ligi 7,7 miljonit sigaretti, 22 100 liitrit alkoholi ning üle 50 kg narkootilisi aineid koos lähteainetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles