Prokuratuur saatis GHB valmistamises süüdistavad kohtusse

Raul Sulbi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Narkootiline aine GHB
Narkootiline aine GHB Foto: Peeter Langovits

Riigiprokuratuur saatis üldmenetluses kohtusse kriminaalasja, milles süüdistatakse 33-aastast Jaaku ja 42-aastast Tiitu suures koguses  psühhotroopse aine GHB isikute grupis valmistamises ning valdamises.

Lisaks sellele esitati Tiidule süüdistus tulirelva laskemoona ebaseaduslikus käitlemises, vahendas riigiprokuratuuri pressiesindaja.

Süüdistuse kohaselt leppisid mehed omavahel kokku psühhotroopse aine GHB valmistamiseks vajamineva lähteaine GBLi Poolast tellimise. Lisaks enam kui kuue kilogrammi GBLi omandamisele, ostsid süüdistatavad ka teisi psühhotroopse aine GHB valmistamiseks vajaminevaid vahendeid.

Süüdistatavad valmistasid ebaseaduslikult 643,7 psühhotroopset ainet GHBd, mis leiti ja võeti ära Tiidu sõiduauto ning Jaagu elukoha läbiotsimise käigus. Lisaks sellele leiti ning võeti ära 5318,1 grammi lähteainet GBLi.

Samuti süüdistatakse Tiitu tulirelva laskemoona ebaseaduslikus käitlemises.

Keskkriminaalpolitsei ametnikud pidasid mõlemad mehed Tallinnas kinni käesoleva aasta 12. juunil.

Jaaku ja Tiitu süüdistatakse karistusseadustiku paragrahvi 184 lõike 2 punktide 1 ja 2  järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises, mille eest karistatakse süüdimõistmise korral kuni viieteistaastase vangistusega. Lisaks sellele süüdistatakse Tiitu karistusseadustiku paragrahvi 418 lõige 1 järgi kvalifitseeritava kuriteo toimepanemises, mille eest näeb seadus süüdimõistmisel ette kuni kolmeaastase vangistusega.

Mõlemad isikud on varem korduvalt kriminaalkorras karistatud, seal hulgas narkootiliste ainete käitlemisega seotud kuritegude eest. Antud kuriteo toimepanemise ajal olid mõlemad isikud vabastatud vanglast ennetähtaegselt ning olid seega katseajal. Süüdistatavad viibivad praegu vahi all.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles