Tähelepanelik õpetaja aitas paljastada vägivaldsed vanemad

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vangla.
Vangla. Foto: Marianne Loorents / SL Õhtuleht

Õpilase kehal verevalumeid märganud tähelepanelik õpetaja aitas paljastada oma lapse kallal vägivallatsenud vanemad, kellel tuleb nüüd peagi kohtu ette astuda.


Politsei käivitas kriminaaluurimise mullu sügisel, kui Tallinnas asuva kooli õpetaja märkas ühe õpilase kehal verevalumeid. Juhtunu uurimisel selgitasid korrakaitsjad, et poissi olid vigastanud tema vanemad, kes olid korduvalt teda löönud.

Eeluurimisel selgus, et alaealise poisi ema Jelena (28) lõi mullu oktoobris oma Tallinna korteris last püksirihmaga istmiku ja jalgade piirkonda, põhjustades poisile suurt füüsilist valu ja tervisekahjustuse. Samuti pigistas ta oma last kaelast, sikutas kõrvast ning lõi rusikaga näo piirkonda, mille tagajärjel hakkas poisil ninast verd jooksma.

Politsei selgitas ka, et poisi peksmises osales ka tema 32-aastane isa Gennadi, lõi ajavahemikul 2007. aasta novembrist kunni mullu oktoobrini poissi püksirihmaga.

Kohtueelse uurimise lõppedes esitas Põhja ringkonnaprokuratuur Jelenale süüdistuse piinamises, Gennadile aga kehalises väärkohtlemise.

Harju maakohus arutab vägivaldsete vanemate süüasja novembris. Süüdimõistmisel ootab Jelenat kuni viie- ning Gennadit kuni kolmeaastane vangistus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles