Pegasuse mööbel on hirmkõrge hinnaga müügis

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine kuulus kohvik Pegasus on juba mai keskpaigast suletud ning toodab Eesti Kirjanike Liidule aina kulusid juurde.
Kunagine kuulus kohvik Pegasus on juba mai keskpaigast suletud ning toodab Eesti Kirjanike Liidule aina kulusid juurde. Foto: Peeter Langovits

Legendaarset Pegasuse kohvikut pidanud firma pankrotihaldur müüb suulisel enampakkumisel söögikoha sisustust



4,5 miljoni krooniga, mis väidetavalt on tegelikust hinnast kümme korda kõrgem.


Pegasuse ruume Eesti Kirjanike Liidult (EKL) rentinud firma OÜ Hevaner Invest pankrotihaldur Martin Krupp ütles, et sellise hinna kehtestas pankrotitoimkond. See raha peaks katma kõigi võlausaldajate nõuded.



EKLi haldusjuhi Mart Siilmanni hinnangul ei tule 9. novembril toimuvale enampakkumisele nii kõrge alghinna korral ühtegi pakkujat, sest sisustus pole seda raha väärt.



Krupp kinnitas aga, et tema poole on juba pöördutud ning Pegasuse nelja korruse köökide, baaride ja kontori sisustuse vastu huvi tuntud. Seega võib loota, et oksjonile osalejaid siiski tuleb. Kui aga enampakkumine peaks ebaõnnestuma, siis tuleb hinda alla lasta.



Hevaner Invest on maksuametile võlgu ligi kaks miljonit krooni ja EKLile 770 000 krooni. Tõenäoliselt on võlausaldajaid teisigi.



Siilmann ütles, et rentnik hakkas maksmisega jänni jääma 2008. aasta novembris, tänavu märtsist alates ei laekunud aga enam sentigi. Septembris kuulutati välja Hevaner Investi pankrot.



Kruppi sõnul on huvi Pegasuse sisustuse vastu tundnud firmad, kellel juba on pealinnas söögi- ja joogikohti ning kes tahavad oma tegevust laiendada.



Siilmanni sõnul on EKL huvitatud sellest, et Pegasuse ruumides hakkaks võimalikult kiiresti elu käima. Kui pankrotihaldur ei suuda Hevaner Investi vara mõistliku ajaga maha müüa, tuleb see lihtsalt välja tõsta, sest muidu ei saa võimalik uus rentnik seal tegutsema hakata.



Siilmann lisas, et restorani sisustuse müümine oksjonil ei anna veel tagatist, et ostja seal ka rentnikuks saab.



Mai keskpaigast alates on Pegasuse uksed külastajatele suletud, kuigi suvel oleks restoran võinud ju veel raha teenida. EKL peab praegu ise maksma ruumide kütte, elektri ja valve eest, mistõttu kulud aina kasvavad. Ka rendiraha ei ole mitu kuud laekunud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles