Lukas peab ettekande Cambridge`i Ülikoolis

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Cambridge'i Ülikool.
Cambridge'i Ülikool. Foto: Bob Tubbs / Vikipeedia

Haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas viibib visiidil Londonis ja Cambridge`is.

Londonis tutvub ta tänavu tööd alustanud Eesti kooli tegevusega. Koolis õpib 36 last, kellest enamik on pärit segaperedest, kus üks vanem on eestlane.

Haridus- ja teadusministeerium on Eesti Instituudi kaudu kooli toetanud õppematerjalidega. Lisaks on rahvuskaaslaste programmi haridusprojektide konkursi kaudu rahastatud kooli poolt esitatud projekti «Eesti keele ja kultuuri õpetuse arendamine väliseesti kogukonnas.»

Täna pärastlõunal kohtub minister Cambridge` is Briti-Eesti Assotsiatsiooni esindajatega. Üliõpilaste Haridusfoorumi kutsel esineb ta ettekandega Cambridge`i Ülikooli haridusteaduskonnas, kus selgitab väikeriigi võimalusi ja valikuid hariduse ja teaduse arendamisel.

Lukase sõnul on Eestile väljakutseks gümnaasiumilõpetajate arvu langus. Sellega seoses muutub järjest aktuaalsemaks ülikoolide roll täiskasvanute koolitamisel.

Aktuaalne on Lukase sõnul ka kõrghariduse ja teaduse rahvusvahelistumine. Euroopa Liidu Erasmus-programmi vahetusüliõpilaste statistika näitab, et huvi ja usaldus Eesti kõrghariduse vastu on kõrge. Seda on mitmel korral tunnustavalt märkinud ka mainekas teadusajakiri «Nature».

«Riigi ja Euroopa Liidu tõukefondide toel on Eestis olnud kiire teadus- ja arendustegevuse kulutuste kasv. Seda suunda on kavas kindlasti jätkata.»

Väikeriik peab tegema oma valikud. Eesti valikute hulka kuulub loodus-, täppis- ja tehnikateaduste kõrval kindlasti ka rahvuskultu uriga seotud erialade arendamine, rõhutab Lukas oma ettekandes.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles