Pavel Ivanov: eestlased ja venelased ei vaja lepitamist

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Павел Иванов
Павел Иванов Foto: Liis Treimann.

Ajalehe MK Estonia peatoimetaja Pavel Ivanovi hinnangul demonstreerisid 18. oktoobri valimised taas kord «mõistatuslikku vene hinge».


Venelased on oma lojaalsust Eesti Vabariigile demonstreerinud kogu taasiseseisvusaja jooksul, väidab Ivanov venekeelses

Postimehes

. «1991. aastal garanteeris putši veretu möödumise mitte-eestikeelse elanikkonna lojaalsus. 2009. aasta oktoobris näitas venelaste riigitruudust Klenski nimekirjale antud marginaalne häälte arv. Kuidas peaksid venelased veel oma lojaalsust ja ohvrimeelsust tõestama?» küsib ajakirjanik.

Küsimus leppimisest kerkis tema sõnul üles alles pärast valimisi, mille tulemused tekitasid aktivist Rainer Nõlvakus šoki. «Sisepoliitika põhiküsimus lähiaastatel saab olema - kuidas mitte solvata venelasi, nii et nad hääletaksid ka kellegi teise poolt peale Savisaare. Eesti Vabariigi 18 aasta pikkuses ajaloos on see tegemata kodutöö,» leiab Ivanov.

«Miks üldse peab eestlasi ja venelasi lepitama? Me ju ei sõdi omavahel. See on poliitikute, mitte normaalsete inimeste lahinguväli. Praegu on venelastest jälle hästi rääkima hakatud. Ainult et mis venelastel neist sõnadest, nemad elavad edasi samamood nagu varemgi. Ilma pugemata ja ilma provotseerimata,» resümeerib Ivanov.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles