Hädas taksojuhilt eesti keelt nõudnud politsei dispetšer sai noomituse

Sandra Maasalu
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taksojuht Mihhail Artjomov on hämmastunud, et hädaabitelefonil vastaja nõudis temalt eesti keeles rääkimist.
Taksojuht Mihhail Artjomov on hämmastunud, et hädaabitelefonil vastaja nõudis temalt eesti keeles rääkimist. Foto: Mihkel Maripuu

Politsei hädaabinumbril helistanud taksojuhilt eesti keeles rääkimist nõudnud politsei juhtimiskeskuse töötaja sai noomituse.

Põhja politseiprefektuuri pressiesindaja Aleksandra Solntseva ütles, et distsiplinaarjuurdlus tuvastas, et politsei numbril helistanud hädasolijal eesti keeles rääkida palunud dispetšer ei täitnud teenistuskohustusi nõuetekohaselt.

«Selgitati välja, et esialgu jättis ta abivajajale mulje, et too ei saa abi, küll aga hiljem see vajalik abi osutati,» ütles Solntseva.

Dispetšerile määrati tema sõnul kergeim karistus ehk noomitus.

«Inimene, kes helistab hädaabinumbrile 110, peab saama abi, olenema sellest, kas ta räägib eesti või vene keelt,» kinnitas Solntseva.

3. oktoobril helistas taksojuht Mihhail Artjomov politsei hädaabinumbril, sest klient üritas maksmata lahkuda. Kõnele vastanud naisdispetšer soovitas taksojuhil kõnelda eesti keeles. Probleeme tekitanud klient jõudis selle ajaga minema lipsata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles