Arstilt abi lootnud patsient sattus «keeleeksamile»

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PERHi Mustamäe korpus.
PERHi Mustamäe korpus. Foto: Peeter Langovits.

Raske traumaga mees jäi Põhja-Eesti regionaalhaiglas arstiabita, kuna ei suutnud eestikeelset vestlust nõudnud arstile oma tervisehäda riigikeeles kirjeldada.


Kui sukelduja Dmitri Smolnikov, kelle lõug sai hiljutise sukeldumise ajal vigastada, pöördus vene keeles arsti poole, nõudis arst temalt oma probleemi selgitamist eesti keeles ning lubas keelduda tema ravist, kui mees ei hakka riigikeeles rääkima, vahendas

ERR Uudised

.

Kui Dmitri ja temaga kaasas olnud tüdruksõber Jekaterina lahkusid ebaviisakalt käitunud arsti kabinetist ja läksid registratuuri, kohtasid nad vahetult enne Dmitrit arsti juures olnud patsienti Anastassia Androst, kellega oli sama arsti juures juhtunud sarnane lugu.

Registratuuris anti õnnetutele patsientidele kaebuste esitamiseks blankett, mida võis täita ka vene keeles.

Kui «Aktuaalse kaamera» korrespondent püüdis tõrksa arstiga telefoni teel ühendust saada, võttis ta küll kõne vastu, kuid keeldus asjakohaste kommentaaride andmisest.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles