Hingitsevat Õru valda vaevab igavese viimase taak

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õrul Kullipesa kauplust pidava Gennadi Jurjevi sõnul on valla hädades suuresti süüdi sovhoosi ajal valda kolinud     inimesed, kes ei teinud tööd Vene ajal ega tee seda ka praegu.
Õrul Kullipesa kauplust pidava Gennadi Jurjevi sõnul on valla hädades suuresti süüdi sovhoosi ajal valda kolinud inimesed, kes ei teinud tööd Vene ajal ega tee seda ka praegu. Foto: Pm

Valgamaal asuval Õru vallal on põhjust nii uhkustada kui ka ahastada. Vald ei ole kellelegi sentigi võlgu, aga samas on hakkajamad inimesed sealt minema läinud ning valda ähvardab väljasuremine. Miks Õru vald sellisesse olukorda sattus, püüdsid selgitada Nils Niitra ja Lauri Kulpsoo.

Tänavu sügisel, kui Õru sattus uuringufirma Geomedia tehtud omavalitsuste jätkusuutlikkuse uuringus jälle viimastest viimaseks, hakkasid ajakirjanikud taas Õru alevikus käima. Vallavanem Andres Pallosonil läks aga kops üle maksa ja ta päris siseministeeriumist järele, miks ikkagi Õru.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles